Carly E in Het Parool – Tip van de Week

Al vanaf jonge leeftijd speelt Carly E (Carlijn van Wijk, 1989) cello en zingt ze graag. Ze toerde tussen haar twaalfde en achttiende met onder andere het Jeugd Orkest Nederland door Europa en China. In 2012 vertrok ze voor anderhalf jaar naar Londen en van 2014 tot 2016 verbleef ze in Argentinië.

Weg van huis ontdekte ze haar eigen muziek. Ze werd singer-songwriter en solo-artiest, zichzelf begeleidend op cello met loop pedaal. In 2016 bracht ze de EP ‘Blue Funny You’ uit, opgenomen in Buenos Aires.

Terug in Nederland trok ze de aandacht tijdens TEDx. Carly E. vormt vanaf 2017 haar eigen band met gitarist Richie Rich, drummer Efraim Schulz-Wackerbarth en bassiste Annick Odom. 

Op 15 juni 2018 verscheen het analoog opgenomen album Timeless Thoughts op een 12 inch vinyl plaat en werd deze gepresenteerd met haar band in een uitverkocht Cinetol in Amsterdam.

Na haar succesvolle zomertour in 2018 heeft ze optredens in o.a. het DeLaMar Theater, de Amstelkerk,  de Roode Bioscoop, CC Amstel Theater en op festivals zoals Landjuweel, The Living Village, Red Light Jazz festival en ook internationaal, op het Fringe festival in Edinburgh 2019. Carly E.’s cello-idool is Yo-Yo Ma en ze houdt van de oude jazz en soul ladies, zoals Nina Simone en Aretha Franklin.  Haar grote voorbeeld is Andrew Bird. Die combinatie maakt haar muziek tot een mix van jazz en pop met een intuïtieve poëtische groove. 

Verwacht een heerlijke ontspannen avond afwisselend met zowel laid back jazzy songs en energieke folk pop ondersteund met een cello en een geweldige band. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *