Theater

Carlijn heeft al in meerdere Theaters en op Theaterfestivals gespeeld met haar voorstellingen. Oa de Roode Bioscoop, DeLaMar Theater, Tapas Theater, Theater Avenue Festival en Fringe Festival Edinburgh. Haar eerste voorstelling was ‘No Cello Clásico’, daarna volgde de voorstelling ‘Zo Simpel Is Het’ en ‘Vakantie in Eigen Land’. Haar nieuwste en volledig Nederlandse Kleinkunst voorstelling heet ‘Toekomstmuziek’. Ze combineert haar voorstellingen altijd met haar eigen muziek (in het Nederlands) met grappige sketches. De nummers zijn zowel grappig als serieus van aard.

Voorstelling Toekomstmuziek

Carlijn van Wijk, ook wel cellopopartiest Carly E, zet vol passie en humor een luchtige muzikale voorstelling neer over de niet-klassieke weg die ze bewandeld als cellist en zangeres.

Na een mislukte koppelactie met haar geveinsde ware liefde waar ze een nummer voor heeft geschreven, raakt ze geïnspireerd. Ze besluit om te gaan voor haar lang gekoesterde droom: de allereerste cellopopster van Nederland worden. Voor Carly E is er geen weg meer terug.

Want welke weg moet ze volgen om haar droom te verwezenlijken? Kan dat wel, een popster met een cello? Waar hoort ze dan eigenlijk thuis, in welk hokje? Eén ding is zeker, in de klassieke muziekwereld past haar muziek in ieder geval niet, dus zal het bereiken van haar droom wel niet via het klassieke pad gaan.

In de voorstelling Toekomstmuziek vertelt ze op humoristische wijze over het al dan niet ergens thuishoren en luister je naar haar eigen muziek wat ze zelf “cellopop” noemt. Zal ze ooit haar droom verwezenlijken om de eerste cellopopster te worden van Nederland of blijft het bij Toekomstmuziek?

Deze voorstelling is voor iedereen die zijn droom wil volgen, maar ook voor mensen die daar niet per se behoefte aan hebben en gewoon willen luisteren naar fijne muziek en grappige verhalen van een unieke cellopopartiest.

Het was een feest om Carly E een hele maand in huis te hebben, want Carlijn is zo’n aardig en getalenteerd persoon. Alle bezoekers die haar optreden in TapasTheater zagen waren enthousiast! Liefhebbers van klassieke muziek verraste ze met de veelzijdigheid van haar cello en popmuziekliefhebbers waren onder de indruk van hoe een klassiek instrument zulke fijne pop- en jazzliedjes kan creëren. Carlijn gaf de liedjes context door te vertellen waar en waarom ze ze schreef. Deze hilarische en herkenbare verhalen samen met haar komische timing gaven de voorstelling een extra theatraal tintje. Voor herhaling vatbaar.

Tessa Harmsen – eigenaar TapasTheater